Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 18:24

Στο ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου το μόνιμο προσωπικό ΔΥΠΕ

Διάταξη με την οποία προβλέπεται ρητά ότι το μόνιμο προσωπικό των ΔΥΠΕ (Διοικήσεων Υγειονομικής Περιφέρειας) και των Νοσοκομείων θα υπαχθεί στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, θα περιλαμβάνεται στο προσεχές συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Σύμφωνα με τον κ.Δούκα, το μόνιμο προσωπικό των ΔΥΠΕ και των Νοσοκομείων θα υπαχθεί στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ανεξάρτητα από το αν υπέβαλαν ή όχι την υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.3408/05.

Στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο κ. Δούκας προς το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρεται επίσης ότι δίνεται η δυνατότητα στο μόνιμο προσωπικό που υπηρετούσε κατά τη δημοσίευση του Ν.3329/2005 στα ΔΥΠΕ, τα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, να διατηρήσει το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς που είχε επιλέξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3234/2004.

Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του προσωπικού, θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται οι κρατήσεις που πραγματοποιούνταν μέχρι τη δημοσίευση του νόμου 3329/2005.

Πηγή ΑΠΕ