Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2006 20:25

Intrakat: Πώληση συμετοχών

Η πώληση θυγατρικών στην εταιρεία Intracom Telecom εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ιntrakat. Ειδικότερα, χορηγήθηκε ειδική έγκριση για την πώληση:

- Του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Intrakat στην εδρεύουσα στην Σόφια, ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία Intracom Bulgaria AD, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

- Tου συνόλου των μετοχών που κατέχει η Intrakat στην εδρεύουσα στα Τίρανα, ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία Ιntralban Κατασκευές Τεχνικών Εργων ΑΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

- Του συνόλου των μεριδίων που κατέχει η Intrakat στην εδρεύουσα στα Σκόπια, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, με την επωνυμία Intracom Ltd Skopje, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Η ανωτέρω πώληση των συμμετοχών της Intrakat εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-2006, εφόσον έχει προηγηθεί η αποτίμηση της αξίας αυτών από αντίστοιχους ελεγκτικούς οίκους.

Επίσης χορηγήθηκε ειδική έγκριση για την ανταλλαγή των κατωτέρω ακινήτων μεταξύ της εταιρίας Intracom Defense και της Ιntrakat, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-2006, και συγκεκριμένα: (i) ενός αγρού, που βρίσκεται στην Παιανία Αττικής, στη θέση "Δρομέζι" ή "Φικκοκλά", επιφανείας 950,80 τ.μ.,

(ii) ενός οικοπέδου, που βρίσκεται στην Πάτρα, στη θέση "Κοτρώνι" ή "Συχαινά", επιφανείας 3.323.81 τ.μ., με το αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας της Ιntrakat, που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής, στη Βιομηχανική περιοχή Παιανίας - Μαρκοπούλου, στη θέση "ΚΑΤΩ ΚΑΡΕΛΑ" (ΝΗΣΙΖΑ) Αττικής, επιφανείας 3.870 τ.μ..

Στο πλαίσιο της συνέλευσης χορηγήθηκε ειδική έγκριση για την αγορά ενός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας της Intracom Holdings, που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στη θέση "Μπασίς Μετόχι", επιφανείας 19.081 τ.μ, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-2006.

Η συνέλευση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, μέχρι του ποσού των 20 εκατ. ευρώ. Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση έργων της εταιρείας και η αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων δανείων αυτής συνολικού ύψους 13.745.000 ευρώ περίπου. Η έκδοση του ομολογιακού δανείου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 31-12-2006.