Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 17:07

Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους λόγω ρευστοποιήσεων στη μεγάλη και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 80.

Οι πιέσεις ενισχύθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει στις 4.148,58 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, μειωμένος κατά 0,53%. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 2,47%.

Πτώση σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση σημείωσε και ο ημερήσιος τζίρος, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 330 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ανήλθε σε 26,3 εκατ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 120 σημείωσαν άνοδο, 167 υποχώρησαν και 41 παρέμειναν σταθερές.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο δείκτης μέσων ενημέρωσης, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 2,52%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 13,39%.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο (5,10%) σημείωσε ο δείκτης των ασφαλιστικών εταιρειών. Ανοδο κατέγραψαν επίσης οι δείκτες τεχνολογίας, υγείας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας.