Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 17:17

Κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Intracom Telecom στην Ξάνθη

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Intracom Telecom στην Ξάνθη εγκαινίασαν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σύγχρονο ερευνητικό κέντρο υψηλής τεχνολογίας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom στην Ξάνθη. Το ερευνητικό κέντρο της Ξάνθης εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου Intracom Holdings να συνδέει την έρευνά της με πανεπιστήμια τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας και έχει αναπτύξει στο πρότυπο αυτό μεγάλες ερευνητικές ομάδες στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, ενώ πρόσφατα μέσω του εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου Athens Information Technology στην Παιανία αναπτύσσει ανάλογη διασύνδεση με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η Intracom Telecom Ξάνθης λειτουργεί από το 2000 και πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, που κατασκευάστηκε από τη θυγατρική του Ομίλου, Intrakat. Η Intracom Telecom επέλεξε να επενδύσει στην Ξάνθη για να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής. Συνεργάζεται με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την απορρόφηση αποφοίτων και μέχρι σήμερα έχει προσλάβει περισσότερους από 20 επιστήμονες, ενώ έχει δώσει 14 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στις εγκαταστάσεις της.