Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 09:52

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Egnatia Finance: «Δεν βλέπουμε λόγους για σημαντική αναστροφή της τάσης σε αυτή τη φάση αλλά θα αναμέναμε κάποιες ρευστοποιήσεις κερδών και σταθεροποίηση των τιμών βραχυπρόθεσμα, εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2005».

Fortius Finance: «Ως φυσιολογικές μπορεί να χαρακτηρισθούν οι απώλειες του ΓΔ στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ιδίως αν αναλογισθεί κανείς τα κέρδη ύψους 13.23% που καταγράφει από την αρχή του έτους χωρίς ουσιαστική διόρθωση. Το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να εστιασθεί στα αποτέλεσμα του έτους των Coca Cola 3E (15/02), Eurobank (16/02) και ΕΧΑΕ (16/02). Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια διακράτησης του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα (4.150 μονάδες), με σημείο αναφοράς για το FTSE/ASE- 20 τις 2.260 μονάδες».

Euroxx: «Με απώλειες 0,53% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο τζίρος συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Στην Ευρώπη επικράτησαν πτωτικές τάσεις για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες, αντίθετα η Αμερική ενισχύθηκε στο σύνολο της. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά με τάσεις διόρθωσης τιμών. Στην αντίθετη περίπτωση οι τοποθετήσεις μας πρέπει να είναι επιλεκτικές».

Aspis Securities: «Η ανοδική αντίδραση των µετοχών του τεχνολογικού κλάδου οδήγησε σε άνοδο την Wall Street την Παρασκευή. Οι ευρωπαϊκές αγορές πιθανό να κινηθούν ανοδικά σήµερα βοηθούµενες και από το γεγονός ότι οι τιµές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει στην περιοχή των 61 δολαρίων το βαρέλι. Θεωρούµε πιθανό ότι και οι ελληνικές µετοχές θα κινηθούν ανοδικά».