Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 13:02

ΟΤΕ: Στα 696,7 εκατ. ευρώ το κόστος εθελουσίας εξόδου

Ολοκληρώθηκε η ειδική οικονομική μελέτη για τον καθορισμό του κόστους του προγράμματος εθελουσίας συνταξιοδότησης προσωπικού του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία έγινε από εξειδικευμένη εταιρεία μελετών, το αναλογιστικό κόστος της εθελουσίας εξόδου για τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού του ΟΤΕ ανέρχεται σε 696,7 εκατ. ευρώ και αναλύεται ως εξής:

- Κύρια Σύνταξη: 567, 0 εκατ. ευρώ

- Επικουρική Σύνταξη: 104,1 εκατ. ευρώ

- Εφάπαξ Αρωγή: 25,6 εκατ. ευρώ

Στο παραπάνω ποσό δεν λαμβάνεται υπόψη το κόστος των επιπλέον κινήτρων που δόθηκαν από τον ΟΤΕ για να προχωρήσει το Πρόγραμμα της Εθελουσίας Εξόδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η συμβολή του ελληνικού Δημοσίου, όπως προβλέπεται από το Ν. 3371/2005, θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έρευνας που έχει κινηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφόσον προκύψει ότι είναι συμβατή με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, προωθείται η από το νόμο προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να αρχίσει η καταβολή των συντάξεων που σχετίζονται με το Πρόγραμμα της Εθελουσίας Εξόδου.