Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 13:37

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την ανησυχία, ότι η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης ενδέχεται να αυξηθεί μετά την καταιγίδα που έπληξε τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, κλείνοντας αεροδρόμια και ρίχνοντας το περισσότερο παρά ποτέ χιόνι στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Οι περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις στις ΗΠΑ, μιλούν για πιο κρύο από το φυσιολογικό καιρό, με βάση τις προβλέψεις των 6--10 ημερών από την National Weather Service. Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στη Ν. Υόρκη θα είναι 10% υψηλότερη την εβδομάδα που λήγει στις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με χθεσινή πρόβλεψη της Μeteorlogix LLC.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου ήταν 61,88 δολ., 4 σεντς υψηλότερα, στις 11:03 π.μ. στο Λονδίνο, μετά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου σημείωσε άνοδο 14 σεντς, φθάνοντας στα 59,78 δολ. το βαρέλι, στο ICE του Λονδίνου.

Η National Weather Service είπε ότι οι θερμοκρασίες στη Ν. Υόρκη σήμερα θα είναι λίγο πιο κάτω από τον παγετό.

Οι τιμές στη Ν. Υόρκη ανέκαμψαν από την πτώση έως και 47 σεντς, καθώς εικάζεται ότι η παραγωγή θα αυξηθεί ταχύτερα από τη ζήτηση φέτος, αυξάνοντας τα αποθέματα.

Η παγκόσμια παραγωγή φέτος θα αυξηθεί κατά 2,2 εακτ. βαρέλια ημερησίως, υπερβαίνοντας την αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,78 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της International Energy Agency στις 10 Φεβρουαρίου. Οι τιμές υποχώρησαν 5,4% την εβδομάδα που πέρασε, καθώς έκθεση της κυβέρνησης έδειξε ότι τα αποθέματα πετρελαίου, βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης των ΗΠΑ ήταν υψηλότερα από τον μέσο όρο για την περίοδο.

Στις 10 Φεβρουαρίου τα συμβόλαια υποχώρησαν 78 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας τα 61,84 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων.