Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 17:12

Κατατέθηκαν οι προσφορές για την επέκταση του Μετρό προς Περιστέρι και Ανθούπολη

Κατατέθηκαν σήμερα οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές για το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς Περιστέρι και Ανθούπολη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, τεχνικές και οικονομικές προσφορές κατέθεσαν τέσσερις διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες, τις οποίες απαρτίζουν 11 μεγάλες τεχνικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό :

- ALPINE MAYREDER BAU - TERNA AE - ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ POWELL ELECTRICAL SYSTEMS INC

- ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - SIEMENS AG - VINCI CONSTRUCTION GRAND PROJECTS

- IMPREGILO - AEGEK - ALSTOM

- J&P - AVAX - F.C.C. CONSTRUCTION

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 97,6 εκατ, ευρώ και ο Ανάδοχος αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Μάιο του 2006. Η ολοκλήρωση της επέκτασης με τη λειτουργία των δύο Σταθμών προβλέπεται στα τέλη του 2008.

Το υπό δημοπράτηση έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή των Σταθμών Περιστέρι και Ανθούπολη της δυτικής επέκτασης της Γραμμής ¶γιος Δημήτριος - ¶γιος Αντώνιος ( Γραμμή 2) του Μετρό.

«Μετά τους διαγωνισμούς για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς το Ελληνικό και το Χαϊδάρι, σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς Περιστέρι και Ανθούπολη με δύο νέους σταθμούς», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και πρόσθεσε: «Έτσι, ο μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Αθήνας, ο Δήμος Περιστερίου, θα διαθέτει, πλέον, τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ (Αγ.Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που προβλέπεται, βάσει των μελετών, να εξυπηρετούν 75 χιλιάδες άτομα ημερησίως. Επίσης, η απόσταση Ανθούπολη-Σύνταγμα θα διανύεται μόλις σε 11 λεπτά ενώ σήμερα τα επιβατικά αυτοκίνητα, σε ώρες αιχμής, κάνουν τουλάχιστον 45 λεπτά.»