Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 17:10

Χ.Α.: Νέα υποχώρηση του Γενικού Δείκτη

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις και στις τρεις βαθμίδες κεφαλαιοποίησης. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν τα «βαριά» χαρτιά.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε διατήρηση της διόρθωσης που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Το γεγονός ότι η αγορά έχει κερδίσει περίπου 13% από τις αρχές του έτους δικαιολογεί την ήπια κατοχύρωση κερδών», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στη Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή.

«Εκτιμώ ότι οι 4.050 μονάδες θα αποτελέσουν σημείο στήριξης το επόμενο διάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων έτους», πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 0,61% κλείνοντας στις 4.066,61 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 298 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 26,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Πτώση σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 183 μετοχές κατέγραψαν απώλειες, 97 σημείωσαν άνοδο και 46 παρέμειναν σταθερές.

Σημαντική πτώση κατά 5,07% σημείωσε η μετοχή της Intracom. Η Βιοχάλκο και η Τιτάν υποχώρησαν κατά 2,44% και 2,11% αντιστοίχως, ενώ η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ, η Alpha Bank, η ATEBank, η Motor Oil και η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 1%.

Η μετοχή της Coca – Cola 3E, έκλεισε στα 25,48 ευρώ σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,08%. Η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της ιταλικής εταιρείας φυσικού μεταλλικού νερού Traficante Group http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/14/1153915.htm .

«Η ιταλική αγορά των μη ανθρακούχων ποτών κυριαρχείται από το νερό. Παρά το ότι δεν έχουν δοθεί οικονομικές λεπτομέρειες ακόμη, από στρατηγικής άποψης η εξέλιξη φαίνεται θετική, καθώς η Coca – Cola 3E θα επικεντρωθεί στην πώληση προϊόντων με υψηλό περιθώριο κέρδους στην Ιταλία, που είναι βασική πηγή του όγκου και της κερδοφορίας της Coca – Cola 3E», σχολίασε η Proton Χρηματιστηριακή.