Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2006 17:52

Ερευνες για τραγικό περιστατικό στο λιμάνι της Πάτρας

O Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης διέταξε την άμεση μετάβαση στην Πάτρα του Γενικού Επιθεωρητή του Λιμενικού Σώματος Υποναυάρχου Λ.Σ. Ρεντζεπέρη Θεόδωρου, προκειμένου να διερευνήσει καταγγελίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Τοπικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες «21χρονος αλλοδαπός λαθρομετανάστης απεβίωσε εκτός λιμενικής ζώνης, παρακολουθώντας βίαιη σύλληψη ομοεθνούς του από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, εντός του λιμένος».

Παράλληλα με την Eνορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Ρεντζεπέρης Θεόδωρος, διενεργείται προανάκριση, λόγω τοπικής αρμοδιότητας, από το Α' Α.Τ. Πάτρας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Αφγανοί που ζουν σε καταυλισμό κοντά στο λιμάνι, κάποιοι συμπατριώτες τους προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε φορτηγό, που θα έμπαινε σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία και όταν έγιναν αντιληπτοί από λιμενικούς, οι τελευταίοι τους κυνήγησαν και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν το 15χρονο. Επίσης, όπως υποστηρίζουν, όταν ο 21χρονος είδε τραυματισμένο το 15χρονο, κατέρρευσε και εξέπνευσε. Ιατροδικαστής ανέφερε ότι από την πρώτη εξέταση προκύπτει ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, ενώ ζητήθηκε ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

Από την πλευρά του Λιμεναρχείου, αν και δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια επίσημη ανακοίνωση, υποστηρίζεται ότι στο περιστατικό δεν ενεπλάκησαν λιμενικοί, και πως ο 15χρονος τραυματίστηκε προσπαθώντας να πηδήξει από τα κάγκελα της περίφραξης του λιμανιού.

Ο 15χρονος μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε από το νοσοκομείο.