Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006 09:58

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Οι τιµές του πετρελαίου συνέχισαν χθες την πτώση τους µε αποτέλεσµα οι αµερικανικές µετοχές να κινηθούν ανοδικά. Επίσης, η οµιλία του νέου προέδρου της Fed στο Κογκρέσσο δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα και ανάλογη εικόνα θεωρούµε ότι θα έχει και η εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Αυτό που παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ότι η αγορά δείχνει να ακλουθεί τον άτυπο κανόνα buy the rumor, sell the news και κατά συνέπεια η απουσία κάποιου ουσιαστικού καταλυτικού νέου που μπορεί να κινήσει την αγορά επιτρέπει τη συνέχιση της ήπιας αποκόμισης κερδών.

»Από τη στιγμή λοιπόν που η εικόνα στο εσωτερικό δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά, ενώ και στο εξωτερικό επικρατούν μικτές τάσεις, πιο πιθανό είναι το σενάριο υποχώρησης του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα τη συνεδρίασης και η εν συνεχεία προσπάθεια αντίδρασης του από τα επίπεδα στηρίξεων (ψυχολογική στήριξη αυτή των 4.000 μονάδων)».

Euroxx: «Με οριακές απώλειες έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, ενώ ο τζίρος συναλλαγών διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η τεχνική εικόνα της χρονοσειράς τιμών του ΧΑ δεν αλλάζει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «κλείσιμο» του ανοδικού χάσματος στην περιοχή των 4.011 μονάδων. Μια δευτερεύουσα στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 4.020 μονάδων».