Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 12:26

Το κόστος ένταξης στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς της Εμπορικής

Ολοκληρώθηκαν οι Ειδικές Οικονομικές Μελέτες για τον καθορισμό του κόστους ένταξης των ασφαλισμένων στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος – Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε., στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, στο ΕΤΕΑΜ και στο ΕΤΑΤ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 3371/2005 άρθρο 57 και επόμενα αυτού.

Σύμφωνα με τις μελέτες αυτές, το αναλογιστικό κόστος ένταξης στο νέο καθεστώς ασφάλισης της Εμπορικής Τράπεζας ανέρχεται σε 1.147,9 εκατ. ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς σε 59,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι Τράπεζες στο ΕΤΕΑΜ καθορίστηκε για την Εμπορική σε 778,6 εκατ. ευρώ, ενώ για την Πειραιώς σε 9,7 εκατ. ευρώ, το δε ποσό καταβολής τους στο ΕΤΑΤ καθορίστηκε σε 369,3 εκατ. ευρώ και 49,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι στα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνεται η περιουσία του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε., η αξία της οποίας ανέρχεται σε 15,9 εκατ. ευρώ.

Οι δύο μελέτες που εκπονήθηκαν από εξειδικευμένη εταιρεία παροχής αναλογιστικών υπηρεσιών και έγιναν αποδεκτές από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αφορούν το σύνολο των υπαλλήλων και συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας και το μέρος αυτών της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι ασφαλισμένοι στο Τ.Ε.Α.Π.ΕΤ.Ε.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, για την κύρωση των ποσών αυτών, όπως προβλέπεται από το Ν. 3371/2005. Οι μελέτες και οι προδιαγραφές θα κατατεθούν στα πρακτικά της Βουλής.