Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 13:31

Παρατείνεται για 48 ώρες η απεργία των ναυτικών

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ για ακόμη 48 ώρες η πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησής της. Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΝΟ αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση διαπιστώνοντας ότι τόσο η χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και η από 16/2/2006 επιστολή του http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/17/1155384.htm

, δεν έδωσε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων των ναυτικών.

Αντίθετα, με αόριστες, ασαφείς, γενικόλογες διατυπώσεις, παραπέμπεται και πάλι στο μέλλον η επίλυση των φλεγόντων προβλημάτων μας, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες λύσεις.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η Διοίκηση κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Έτσι η απεργία μας συνεχίζεται πανελλαδικά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι τις 06.00 ώρας της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2006 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Η Ομοσπονδία ζητάει για μια ακόμη φορά την κατανόηση των φίλων επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία, όμως, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες».