Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006 18:00

ΥΠΕΞ: Σύσκεψη για τις νέες μεθοριακές διόδους

Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με θέμα τις δυο νέες μεθοριακές διόδους Κομοτηνή - Νυμφαία - Μακάζα και Ξάνθη - Εχίνος - Τοζμολάν, δόθηκε νέα δυναμική στην υλοποίηση των σημαντικών αυτών κάθετων αξόνων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Βουλγαρία, η υπηρεσία INTERREG Ελλάδος-Βουλγαρίας, οι αρμόδιοι μελετητές και η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ.Στυλιανίδης αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για την κατάσταση των έργων, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, ταχεία ολοκλήρωση των μελετών, ένταξή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης και άμεση δημοπράτηση των τμημάτων για τα οποία υπάρχει ετοιμότητα.

Παράλληλα προσδιορίστηκαν οι στόχοι του κάθε συναρμόδιου υπουργείου και υπηρεσίας στον τομέα ευθύνης τους και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους που συμμετείχαν να προετοιμάσουν σημείωμα όπου θα προσδιορίζονται τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα για την ταχεία ολοκλήρωση των έργων.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, έχουμε όλοι την υποχρέωση να δουλέψουμε συστηματικά, συγκροτημένα και γρήγορα για να επιτύχουμε αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτό της Δράμας διότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την εθνική μας οικονομία αλλά θα ενισχύσει και την τοπική ανάπτυξη, το διασυνοριακό εμπόριο και τον τουρισμό προς όφελος των κατοίκων των νομών Ροδόπης και Ξάνθης».