Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 08:18

Nissan: 12% η μείωση του κόστους έως τον Μάρτιο του 2008

ΣΤΗ μείωση του κόστους παραγωγής κατά 12% μέσα στα τρία χρόνια έως τον Μάρτιο του 2008, με την καλύτερη χρήση των εργοστασίων της στο εξωτερικό, θα προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μία τεχνολογίας που θα επιτρέπει τη συναρμολόγηση διαφορετικών μοντέλων αυτοκινήτων στην ίδια γραμμή παραγωγής στην Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη, τη Ν. Αφρική και την Ινδονησία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Tadao Takahashi σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τόκυο στις 17 Φεβρουαρίου. Η Nissan, σχεδιάζει να αυξήσει τη διεθνή δυναμικότητά της στο 80% από το 75% που ήταν τον Μάρτιο του 2005.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσουμε να μειώνουμε το κόστος», επεσήμανε ο Takahashi said. Ηδη, η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο έχει 18 ευέλικτες – όπως λέγονται – μονάδες παραγωγής στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ευρώπη και την Κίνα.

Η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει 28 νέα ή ανασχεδιασμένα μοντέλα αυτοκινήτων μέσα στις τρεις χρήσεις, που λήγουν τον Μάρτιο του 2008. Η Nissan, που κατά 44,3% ανήκει στη Renault SA, σχεδιάζει να πουλήσει 4,2 εκατ. αυτοκίνητα διεθνώς τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2009. Στόχος, 16% υψηλότερος από την εκτίμηση για πώληση 3,62 εκατ. οχημάτων, που σκοπεύει να πουλήσει την τρέχουσα οικονομική χρήση η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, αυξάνει κατά 13% τις επενδύσεις και στα επίπεδα ρεκόρ των 540 δισ. γιέν την τρέχουσα χρήση, ενώ περιμένει η απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου να υπερβεί το 20%, σύμφωνα με τον Takahashi.

Οι μετοχές της Nissan, σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 1.389 γιέν η μία σήμερα στις 2:28 μ.μ. στο Τόκυο.