Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2006 19:11

Στα 120,7 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις της ΔΕΠΑ το 2006

Το 2006, οι επενδύσεις της ΔΕΠΑ θα προσεγγίσουν τα 120,7 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιες σε σχέση με το 2005, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους μεγαλύτερους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους βάσει επενδύσεων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε εκδήλωση της ΔΕΠΑ.

Φέτος, τόνισε ο υπουργός, θα υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος για την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, ενώ θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Ελληνο-Τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου. Παράλληλα, ήδη βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας ο διαγωνισμός για τις τρεις νέες Επιχειρήσεις Αερίου (ΕΠΑ) που θα καλύψουν τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα για την επέκταση του φυσικού αερίου σε 13 περιοχές Νομών.

Το 2006 επίσης, στο πλαίσιο της νέας απελευθερωμένης αγοράς φυσικού αερίου, θα γίνει ο λογιστικός διαχωρισμός και θα ιδρυθεί μια νέα εταιρεία, η ΔΕΣΦΑ Α.Ε., κατά 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ. Επίσης υπάρχει πρόταση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη για την εισαγωγή της ΔΕΠΑ στο Χρηματιστήριο.