Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 08:01

Babcock & Brown: Διαπαραγματεύσεις με την Eircom, αυξάνει το μερίδιο

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου της στην Eircom Group Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιρλανδίας, προχώρησε η Babcock & Brown Capital Ltd., ένα επενδυτικό κεφάλαιο που δημιούργησε η δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, ενώ ενδέχεται να κάνει και μία προσφορά εξαγοράς.

Ο μάνατζερ της Babcock & Brown και ανώνυμοι επενδυτές, αύξησαν το μερίδιό τους στην Eircom στο 18%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Babcock & Brown Capital, η οποία δαπάνησε 550 εκατ. δολ. Αυστραλίας (407 εκατ. δολ. ΗΠΑ) για μερίδιο 16,3% στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Οι μετοχές της Babcock & Brown Capital σημείωναν άνοδο 10 σεντς, ποσοστό 2,41%, φθάνοντας στα 4,25 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:08 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Νωρίτερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευσή τους από το fund.

Σημειώνεται ότι η Babcock & Brown Capital αγόρασε το 10,8% της Eircom αντί του ποσού των 350 εκατ. δολ. Αυστραλίας τον Οκτώβριο και ο μάνατζερ του fund Babcock & Brown, κατέβαλε 55 εκατ. δολ. Αυστραλίας για μερίδιο 1,7%.

Η Eircom ήταν η πρώτη επένδυση της Babcock & Brown Capital, μετά την άντληση 1 δισ. δολ. Αυστραλίας από τη δημόσια εγγραφή του τον Φεβρουάριο του 2005.