Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 10:38

Lafarge: Οι τιμές τσιμέντου τόνωσαν 21% τα κέρδη

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 21%, περισσότερο απ ό,τι αναμενόταν, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τσιμέντου στον κόσμο, Lafarge SA, καθώς οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 737 εκατ. ευρώ (878 εκατ. δολ.) σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Stephanie Tessier, σε τηλεφωνική της συνέντευξη. Αναλυτές, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα σημείωναν αύξηση 2,1%, φθάνοντας στα 623 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Bruno Lafont, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτήν τον περασμένο μήνα, είπε σήμερα ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες αποφάσεων στην εταιρεία και πως θα μειώσει το κόστος με στόχο την αύξηση των κερδών. Μετά την υστέρηση των μετοχών της Lafarge, έναντι των ανταγωνιστριών της Holcim Ltd. και Cemex SA το 2005, η εταιρεία άρχισε να τις ξεπερνά υπό τη διοίκηση του Lafont.

Οι μετοχές της Lafarge, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 21%, ενώ πριν από δύο ημέρες, άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο το 2002. Οι μετοχές της ελβετικής Holcim της δεύτερης σε μέγεθος τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο, έχουν σημειώσει άνοδο 14%, ενώ της Cemex SA του Μεξικό, της τρίτης μεγαλύτερης του κλάδου, βρίσκονται 3% υψηλότερα.

Πέρυσι οι μετοχές της Lafarge κέρδισαν 7% υστερώντας της ανόδου 31% των μετοχών της Holcim και 55% των μετοχών της Cemex.