Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2001 13:30

Την Δευτέρα η γενική συνέλευση της Petrola

Την πρώτη τακτική γενική συνέλευση, μετά την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 του μηνός η Πετρόλα Ελλάς ΑΕΒΕ (Petrola), στις 12 η ώρα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης, είναι :

* Εγκριση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2000, παρουσίαση σχετικών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και του ελεγκτή, καθώς και η καταβολή μερίσματος.

* Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.

* Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

* Εκλογή, δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών ελεγκτών για την χρήση του 2001 και τον καθορισμό της αμοιβής τους.

Ο κύκλος εργασιών της Petrola, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 90% το 2000, φθάνοντας τα 496,1 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 45% στα 18 δισ. δρχ.

Προσφάτως, η εταιρεία πραγματοποίησε με επιτυχία την εισαγωγή της στο ΧΑΑ. Το καθαρό σύνολο των κεφαλαίων που αντλήθηκε από την ιδιωτική τοποθέτηση και την δημόσια εγγραφή, ανήλθε σε 43 δισ. δρχ., ποσόν το οποίο θα διατεθεί στην χρηματοδότηση μέρους του προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Η επένδυση, αναμένεται να ανέλθει σε 256 δισ. δρχ. (700 εκατ. δολ.) και πρόκειται να υλοποιηθεί την χρονική περίοδο 2001-2004.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η εταιρεία θα παράγει καλύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον προϊόντα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής, καθώς και σημαντικά αυξημένη κερδοφορία.