Πολιτική
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις, που στη Δυτική Ελλάδα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Το απόγευμα θα γίνουν νοτιοανατολικοί ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελαχίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα βροχής από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο, Τρίτη η ΕΜΥ, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα αρχικά ανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.