Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 08:29

National Grid: 7,3 δισ. δολ. για την KeySpan

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, να εξαγοράσει την KeySpan Corp. αντί του ποσού των 7,3 δισ. δολ. σε μετρητά σε μια εμπορική συναλλαγή που σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των πελατών που εξυπηρετεί στις ΗΠΑ, έκλεισε η National Grid Plc, η βρετανική εταιρεία που διαθέτει μονάδες ηλεκτρικής ενεργείας στη Ν. Υόρκη και τη Μασαχουσέτη.

Η εξαγορά στα 42 δολ. ανά μετοχή, θα ανακοινωθεί το νωρίτερο, σήμερα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα και προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι συνομιλίες έγινα επί προσωπικού επιπέδου, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. H National Grid, διαχειρίστρια συστημάτων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου στη Βρετανία, θα απορροφήσει επίσης χρέος, πλέον των 4 δισ. δολαρίων.

Οι συγχωνεύσεις στον κλάδο της κοινής ωφελείας, επιταχύνθηκαν πέρυσι, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να επεκτείνουν τη γεωγραφική τους παρουσία ή να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες. Η KeySpan, που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης, έχει 2,6 εκατ. πελάτες φυσικού αερίου, οι οποίοι θα προστεθούν στις δραστηριότητες της National Grid, που περιλαμβάνουν την πρώην Niagara Mohawk and Massachusetts Electric.