Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 10:06

Μεξικό: Μείωση των επιτοκίων στο 7,50%

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών, μείωσε η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού τα επιτόκια, με στόχο να τονώσει την ανάπτυξη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Αξιωματούχοι της τράπεζας είπαν για δεύτερο μήνα ότι το περιθώριο για την περαιτέρω μείωση είναι «περιορισμένο».

Τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Banco de Mexico, με επικεφαλής τον διοικητή της Guillermo Ortiz μείωσαν τα επιτόκια κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας σήμερα στο 7,50%, προχωρώντας στην έβδομη μείωση των επιτοκίων μέσα σε πολλούς μήνες.

Ο ετήσιος πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί ελαφρών, καθώς οι πιέσεις των τιμών τον Ιανουάριο και το πρώτο ήμισυ του Φεβρουαρίου από τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως ντομάτες, αρχίζουν να υποχωρούν, σύμφωνα με την τράπεζα. Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός, ο οποίος υποχώρησε 2,94% το πρώτο ήμισυ του Φεβρουαρίου θα διατηρηθεί κοντά στο 3%, σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας στο Web site της.

Το νόμισμα της χώρας ισχυροποιήθηκε 0,1%, φθάνοντας στα 10,4764 πέσος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στη 1:50 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης, από 10,4845 πέσος.