Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 18:25

Αρνητικά πρόσημα στη Wall -Nευρικότητα στην Ευρώπη

Τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε αρνητικό έδαφος και νευρικότητα στην Ευρώπη. 

Τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στις αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες στη Wall Street σε αρνητικό έδαφος και νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις αρχικές προσπάθειες να παραμείνουν σε θετικό έδαφος. 

Η είδηση ότι ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται να βάλει στο στόχαστρο περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας στην εμπορική αντιπαράθεση με το Πεκίνο, επισκίασε τις αμερικανικές μετοχές, ενώ οι δηλώσεις Μνούτσιν ότι δεν αναμένεται άμεσα επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνέβαλε στο κλίμα αβεβαιότητας.

Ο αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να προκαλεί έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές πασχίζουν να υπολογίσουν το κόστος στην παγκόσμια ανάπτυξη και τις εφοδιαστικές αλυσίδες. 

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με τις μετοχές να πασχίζουν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος, καθώς το ράλι ανάκαμψης της προηγούμενης συνεδρίασης έχασε τη δυναμική του. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX παρέμενε σχεδόν αμετάβλητος, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 βρήκε μικρό στήριγμα στις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί σε ναδίρ τετραμήνου. Οριακές απώλειες και για τον CAC 40 του Παρισιού.