Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 09:51

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Τα θετικά αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας, η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην διάθεση ποσοστού μεταξύ 10% έως 12% της Τράπεζας, σε συνδυασμό με το θετικό κλείσιμο των κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενδέχεται να οδηγήσουν σε αντίστροφη του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες για τον γενικό δείκτη τιμών κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε αυξημένος. Τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών δεν κατάφεραν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην Σοφοκλέους, και έτσι επικράτησαν πτωτικές τάσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν έντονα στο κλείσιμο. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά με τάσεις διόρθωσης, ενώ επιλεγμένοι τίτλοι θα αποκλίνουν θετικά».

Fortius Finance: «Η απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος ήταν προφανής χθες στην πλειονότητα των μετοχικών τίτλων, με τον αριθμό των πτωτικών να υπερβαίνει αυτόν των ανοδικών για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση. Οι υψηλές αποδόσεις των μετοχών από την αρχή του έτους σε συνδυασμό με την απουσία καταλυτικών νέων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, «διευκολύνει» τις ρευστοποιήσεις, τη στιγμή που το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στα αποτελέσματα του 12μήνου.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την υποχώρηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με το εύρος των απωλειών να περιορίζεται πιθανώς από τα όποια κέρδη του τραπεζικού κλάδου».