Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 12:50

Eiffage: Απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από τη Sacyr

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσέγγιση εξαγοράς από την Sacyr Vallehermoso SA, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Eiffage SA, Jean-Francois Roverato. Οι μετοχές της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 7,3%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 4,6 δισ. ευρώ (5,5 δισ. δολ.).

«Η Sacyr έκανε πρόταση γάμου, αλλά είπαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει», ανέφερε ο Roverato σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Παρίσι, συμπληρώνοντας ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Γαλλίας, η οποία θα είναι χαμηλότερη των 150 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή αυτή, είναι 70% υψηλότερη από το κλείσιμο των μετοχών στις 27 Φεβρουαρίου.

Χθες η Sacyr είπε ότι επιδιώκει στενότερους δεσμούς με την Eiffage, μετά την απόκτηση στρατηγικού μεριδίου 5%. Η πέμπτη σε μέγεθος κατασκευάστρια της Ισπανίας, επιδιώκει την επέκτασή της στο εξωτερικό μετά την κατασκευή δρόμων και σιδηροδρόμων στη χώρα της. Δεν κατάφερε να κερδίσει στον διαγωνισμό για την είσοδό της στην αγορά διοδίων της Γαλλίας τον Δεκέμβριο, όταν η Eiffage απέκτησε μερίδιο ελέγχου σε μία από τις τρεις κρατικές εταιρείες διοδίων της χώρας.

Οι μετοχές της Eiffage, που εδρεύει κοντά στο Παρίσι, σημείωσαν σήμερα άνοδο 6,9 ευρώ, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 101,9 ευρώ η μία και στις 9:56 π.μ. διαπραγματεύθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα στα 98,3 ευρώ η μία. Χθες, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 8%. Οι μετοχές της Sacyr κέρδισαν 14 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 23,74 ευρώ η μία, πριν διαπραγματευθούν στα 23,62 ευρώ η μία, για χρηματιστηριακή αξία 6,48 δισ. ευρώ.