Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 10:22

Σερβία: Συμφωνία για τη Mobtel

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών της χώρας και της αυστριακής κοινοπραξίας που εμπλέκεται στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Mobtel, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η σύσταση νέας εταιρείας (σερβικό δημόσιο - 70% και αυστριακή κοινοπραξία – 30%), η οποία θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση του εξοπλισμού της Mobtel, η καταβολή από την κοινοπραξία προς την κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών PTT Srbija μερισμάτων συνολικού ύψους 2,1 δισ. δηναρίων έως τα τέλη Μαρτίου και η παραίτηση των δύο πλευρών από κάθε διεκδίκηση δικαστικού ή άλλου χαρακτήρα μετά από την οριστική υπογραφή της συμφωνίας.

Ο κ. Dinkic δήλωσε πως εντός του Μαρτίου η σερβική κυβέρνηση θα προετοιμάσει το έδαφος και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την έκδοση της δεύτερης άδειας κινητής τηλεφωνίας στη χώρα καθώς και για την πώληση του εξοπλισμού που σήμερα χρησιμοποιεί η Mobtel (συμπεριλαμβανομένης και της σχετικής βάσης δεδομένων των πελατών της).

Ο διεθνής διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αργότερο μέσα στον Απρίλιο και η ελάχιστη τιμή πώλησης του 100% της εταιρείας αναδόχου της άδειας θα είναι 700 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Balkan Markets Daily