Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 19:28

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη - στο προσκήνιο η Μαδρίτη

Θετικά πρόσημα και ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αγορά της Μαδρίτης να ξεχωρίζει σε κέρδη, στον απόηχο της εκλογικής νίκης των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ. Η ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης και την άνοδο του πληθωρισμού στη Γερμανία πάνω από το 2% προσέφεραν στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές. Οι πιέσεις όμως που ασκήθηκαν στον κλάδο των τραπεζών περιόρισαν τα κέρδη

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αγορά της Μαδρίτης να ξεχωρίζει σε κέρδη, στον απόηχο της εκλογικής νίκης των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ. Η ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης και την άνοδο του πληθωρισμού στη Γερμανία πάνω από το 2% προσέφεραν στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές. Οι πιέσεις όμως που ασκήθηκαν στον κλάδο των τραπεζών περιόρισαν τα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος. Στη Μαδρίτη, ο γενικός δείκτης IBEX ενισχύθηκε 0,56%. Με άνοδο 0,13% έκλεισε ο DAX της Φραγκφούρτης, ενώ και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC 40 έκλεισε σε θετικό έδαφος. Ενισχυμένος κατά 0,43% και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,3%.

Μεταξύ των τραπεζών, η μετοχή της Danske Bank δέχθηκε έντονες πιέσεις, αφότου ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα του αναμενομένου, ενώ υποβάθμισε και τις οικονομικές της προβλέψεις για το σύνολο του έτους.