Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 10:00

Deutsche Bank: Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών για τα ετήσια έσοδα

Σε υποβάθμιση των στόχων της για τα ετήσια έσοδα προχώρησε η Deutsche Bank, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για την μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης να βρει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Commerzbank για συγχώνευση. 

Σε υποβάθμιση των στόχων της για τα ετήσια έσοδα προχώρησε η Deutsche Bank, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για την μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης να βρει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Commerzbank για συγχώνευση.  

Η γερμανική τράπεζα είδε τα έσοδά της το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου να υποχωρούν για έννατο διαδοχικό τρίμηνο. Τα έσοδα από πράξεις σε χρηματοοικονομικές αγορές έκαναν βουτιά 19%, με το τρίμηνο για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της να είναι το χειρότερο από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Tα έσοδα από διαχείριση ενεργητικού επίσης μειώθηκαν 4%, ενώ εκείνα της ιδιωτικής και εμπορικής μονάδας σημείωσαν πτώση 5%. 

Τα συνολικά έσοδα της Deutsche Bank μειώθηκαν 9% στα 6,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο χάρη σε περικοπές και στο ευρύτατο σχέδιο αναδιάρθρωσης τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 48% στα 178 εκατ. ευρώ. 

Η γερμανική τράπεζα εμφάνιζε δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier1 13,1% στα τέλη του τριμήνου. 

naftemporiki.gr