Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 17:45

Στάση εργασίας των ναυτεργατών στις 15/3 από 8:00 έως 14:00

Με στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 14:00 αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων.

«Και με αυτήν την αγωνιστική μας κινητοποίηση» -αναφέρεται στην ανακοίνωση- «θα στείλουμε πάλι ένα σαφέστατο μήνυμα ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο μέσο για την διασφάλιση των κυρίαρχων δικαιωμάτων μας, απαιτώντας, πρώτα και κύρια, την άμεση άρση του καταδικαστέου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβληθεί στους Έλληνες ναυτεργάτες όπως επίσης και την κατάργηση αυτού του αντιδημοκρατικού μέσου που αναιρεί, μεταξύ άλλων, το θεμελιώδες συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ειδικότερα, τα αιτήματα της ΠΝΟ είναι:

· ¶μεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών και κατάργηση αυτού του αντιδημοκρατικού μέτρου

· Εξασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος για εργασία και άμεση απορρόφηση όλων των προσφερομένων για εργασία ανέργων Ελλήνων ναυτεργατών

· Δεκάμηνη επάνδρωση ακτοπλοϊκών - επιβατηγών πλοίων

· Ανάκληση εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων

· Ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας

· Διπλασιασμός εφάπαξ παροχών Ταμείων Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων ΕΝ

· Φορολογικό

· Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κυρίων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών, επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών

· ¶μεση έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΠΝΟ και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2006.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της ΠΝΟ απαίτησε με κατεπείγον έγγραφό της από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να προβεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μέχρι τέλος Μαρτίου 2006. «Σε διαφορετική περίπτωση», τονίζεται, «η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις των ελλήνων ναυτεργατών».