Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 17:32

Θεσσαλονίκη - Αμεση απομάκρυνση των διαφημιστικών της «Media Markt»

Την άμεση απομάκρυνση όλων των διαφημιστικών πινακίδων της «Media Markt», με μηνύματα όπως «Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ακριβή» και «η Θεσσαλονίκη δεν έχει ποικιλία», καθώς και την παύση των ραδιοφωνικών-τηλεοπτικών διαφημίσεων με το ίδιο περιεχόμενο, αποφάσισε με προσωρινή του διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο της πόλης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) κατά της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών, η οποία εγκαινιάζει αύριο το πρώτο της κατάστημα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η διαφημιστική προβολή της Media Markt στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, προβαίνει σε χαρακτηρισμούς που «κατάφωρα αντίκεινται στην κοινωνική ηθική, τα χρηστά ήθη και τις βασικές αρχές που διατρέχουν την έννομη οικονομική και κοινωνική τάξη».

Στο μεταξύ, ο νομάρχης της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ματαιώνει την παρουσία του στα αυριανά εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της εταιρίας. Διατυπώνει μάλιστα την πεποίθησή του ότι η διαφημιστική καταχώρηση της γερμανικής αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών, με το μήνυμα που αποστέλλει και τον τρόπο που αυτό γίνεται, προσβάλλει βάναυσα τόσο τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, όσο και γενικότερα όλους τους κατοίκους της.

Η δικάσιμος για την προφορική συζήτηση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ορίστηκε για τις 10 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί.