Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:00

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η επιφυλακτικότητα συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των εμπλεκομένων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, με το ενδιαφέρον να περιστρέφεται γύρω από τις κινήσεις των ξένων δεικτών, από τη μετακύλιση θέσεων στην αγορά παραγωγών σε συμβόλαια επί μετοχών και δεικτών και στα αποτελέσματα των εταιρειών για το 2005.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε θετικές περιοχές και εν συνεχεία την αύξηση των ρευστοποιήσεων με το πρόσημο του ΓΔ να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησής ή μη της προφοράς στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως ως ουσιαστικό σημείο αναφοράς οριοθετείται το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά έπειτα από έντονες πιέσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε πτωτικά με την πλειοψηφία των μετοχών να κινείται πτωτικά. Οι συνεδριάσεις από την αρχή της εβδομάδος χαρακτηρίζονται από έντονη νευρικότητα και διακυμάνσεις. Ενόψει και της λήξεως των ΣΜΕ Μαρτίου συστήνεται προσοχή στις επιλογές και ίσως η παρούσα φάση να είναι ευκαιρία για αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες κατέγραψε χθες ο γενικός δείκτης στη Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε αυξημένος. Τις μεγαλύτερες πιέσεις από τους επιμέρους δείκτες δέχθηκε ο FTSE/ASE-80. Έντονη νευρικότητα με μεγάλες διακυμάνσεις για τις διεθνείς αγορές, με την Ασία να υποχωρεί και την Αμερική να ενισχύεται σημαντικά. Για σήμερα εκτιμάται ότι οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων θα δώσουν τον τόνο στην αγορά με το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στις εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο».