Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:36

Amec: Διαχωρίζεται σε δύο, πουλά το σκέλος Spie

ΣΧΕΔΙΑ διαχωρισμού της σε δύο, κάνει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών μηχανολογικού εξοπλισμού στον κόσμο, Amec Plc, μετά τη μείωση των κερδών του σκέλους της στη Γαλλία σε ποσοστό 92%. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Ο βρετανικός όμιλος, θα διαχωριστεί σε δύο νέες εταιρείες, η μία με δραστηριότητα στον τομέα της ενεργείας και την ανάπτυξης βιομηχανιών και άλλη σε μία εταιρεία έργων υποδομής, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 4 εκατ. λίρες Αγγλίας (7 εκατ. δολ.) από 50,9 εκατ. λίρες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Peter Mason, 59 ετών, διαχωρίζει την Amec, προκειμένου να επικεντρώσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της στην ταχύτερη ανάπτυξη του σκέλους των υπηρεσιών σε πετρελαιοειδή, φυσικό αέριο και κατασκευές.

Οι μετοχές της Amec, η οποία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Νοέμβριο ότι ενδέχεται να πουλήσει την Spie και να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της, υποχώρησαν έως 47,25 πένες, φθάνοντας στις 353,25 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν σε αυτήν την τιμή στις 8:15 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,18 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η πώληση της Spie, είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα αυτού του έτους, περίπου ένα μήνα αργότερα απ΄ό,τι σχεδιαζόταν, σύμφωνα με τον Mason.