Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 18:19

Συντονισμός ενεργειών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης

Σε θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στον τουρισμό, επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συζητήθηκαν οι πτυχές του αναπτυξιακού νόμου που αφορούν τον τουρισμό, καθώς και οι κοινές δράσεις που πρόκειται να αναληφθούν από κοινού από τα δύο υπουργεία. Παράλληλα εξετάστηκε διεξοδικά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) και οι δράσεις του για τον τουρισμό το 2006, καθώς και ο κοινός σχεδιασμός του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως επίσης και ζητήματα τυποποίησης και ασφάλειας τροφίμων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών.

Η κα Πετραλιά επισήμανε ότι στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για το 2006 από το ΕΠΑΝ και επανέλαβε ότι ο τουρισμός αποτελεί θεμέλιο για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας.

Στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για «ανάπτυξη παντού», οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση τους, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος.

Νωρίτερα, η κα Πετραλιά επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.