Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 19:58

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας ως βαρίδι τις απώλειες των τεχνολογικών μετοχών και των Ευρωπαίων προμηθευτών της αμερικανικής Boeing, φρενάροντας το ανοδικό σερί των προηγουμένων συνεδριάσεων. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,19%,

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έχοντας ως βαρίδι τις απώλειες των τεχνολογικών μετοχών και των Ευρωπαίων προμηθευτών της αμερικανικής Boeing, φρενάροντας το ανοδικό σερί των προηγουμένων συνεδριάσεων. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,19%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά οκταμήνου που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι ισπανικές μετοχές, με τον ΙΒΕΧ της Μαδρίτης να υποχωρεί 0,76%. Με πτώση 0,39% έκλεισε και ο DAX της Φραγκφούρτης, στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για τις γερμανικές εξαγωγές, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατεβάζει ταχύτητα.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, όπως και ο FTSE 100 του Λονδίνου, που όμως κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Σταθερός και ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.