Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 09:25

Το Ironman 70.3 εκτοξεύει τις πληρότητες σε Costa Navarino και Μεσσηνία

Πρώιμη «ανάσταση» θα κάνει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Μεσσηνίας χάρις στις πρωτοβουλίες της Costa Navarino στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Πρώιμη «ανάσταση» θα κάνει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Μεσσηνίας χάρις στις πρωτοβουλίες της Costa Navarino στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν για τις αμέσως επόμενες ημέρες πολύ υψηλές πληρότητες καθώς αναμένεται να φιλοξενήσουν περισσότερους από 4.500 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στις 14 Απριλίου, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το IRONMAN 70.3. Η Πελοπόννησος και η Costa Navarino θα υποδεχθούν αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα γνωρίσουν έναν ιδανικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό, κάθε εποχή του χρόνου. Η διεξαγωγή του IRONMAN θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για όλη την περιοχή, για να αναδείξει τη φυσική ομορφιά, το ιδανικό κλίμα της περιοχής και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε πάνω από 4.500 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, και να έχει απήχηση σε ένα ολοένα ανερχόμενο τομέα του τουρισμού, με το προφίλ των ταξιδιωτών να βρίσκεται ανάμεσα στα υψηλότερα με βάση τα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια.

Η διοργάνωση του IRONMAN 70.3 έρχεται σαν συνέχεια του 3ο διεθνούς τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am που διοργάνωσε η Costa Navarino και συγκέντρωσε επαγγελματίες και λάτρεις του αθλήματος από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Bill Murray και ο πρωταθλητής του ράγκμπι Mike Tindall.

Σημειώνεται ότι σε μερικούς μήνες ολοκληρώνεται το νέο υπόσκαφο golf club του γηπέδου The Bay Course, σε μια τοποθεσία με μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, το οποίο θα ενισχύσει την εμπειρία των παικτών. Παράλληλα, προχωρά η κατασκευή των δύο νέων γηπέδων 18 οπών στο Navarino Hills τα οποία έχει σχεδιάσει o θρύλος του τουρνουά Ryder Cup José Maria Olazábal, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων, προσφέροντας μοναδική θέα προς την Πύλο, τον κόλπο του Ναβαρίνου και το νησάκι Σφακτηρία. Με τη νέα ανάπτυξη στο Navarino Hills, τα γήπεδα αυξάνονται σε τέσσερα συνολικά, σε απόσταση μόλις 13 χλμ. μεταξύ τους και με τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές, καθιστώντας την Costa Navarino έναν από τους λίγους προορισμούς γκολφ υψηλής ποιότητας ανά τον κόσμο, που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Γενικότερα το 2019 έχει ξεκινήσει πολύ θετικά για την Costa Navarino, σε συνδυασμό με τις απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που ξεκίνησαν ήδη από το Φεβρουάριο. Η 10μηνη λειτουργία του προορισμού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Η ενίσχυση των διεθνών πτήσεων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας συνεχίζεται με σταθερή πορεία. Στους προορισμούς προστίθεται φέτος το Αμβούργο, με τις απευθείας πτήσεις της Condor να ξεκινούν το Μάιο, τις νέες πτήσεις με την Edelweiss από τη Ζυρίχη καθώς και τη σύνδεση Μάντσεστερ-Καλαμάτα με δυο πτήσεις την εβδομάδα, η οποία ξεκινά τον Ιούνιο. Καθοριστικός παράγοντας για τις πτήσεις είναι η ευρεία γκάμα εμπειριών και δραστηριοτήτων στην περιοχή, κάθε εποχή του χρόνου.

To Funky Gourmet

Τέλος να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας, ένα εστιατόριο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, θα ανοίξει τις πόρτες του εκτός Αθηνών. To Navarino Bay, η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino, θα φιλοξενήσει στο νέο, υπόσκαφο golf club, το Funky Gourmet το οποίο θα λειτουργήσει ως Pop-Up εστιατόριο, σε ένα μοναδικό χώρο με θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου, από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου το 2019 στη Costa Navarino.

Με ανεμπόδιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, οι επισκέπτες του Funky Gourmet θα περιηγηθούν σε ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής και μεσσηνιακής κουζίνας, απολαμβάνοντας το μενού γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και Νίκου Ρούσσου.

Η συνεργασία με την Costa Navarino αποτέλεσε το έναυσμα για τους δύο σεφ να μελετήσουν τη Μεσσηνιακή γαστρονομική κουλτούρα. Παραδοσιακές συνταγές της περιοχης σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας αναδεικνύονται με avant-garde τεχνικές, μεταμορφώνοντας ένα δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.

Το μενού στο Funky Gourmet ζωντανεύει μέσα από χρώματα, αρώματα και γεύσεις που συνθέτουν έναν απολαυστικό, διαδραστικό καμβά για όλες τις αισθήσεις και ανεβάζουν τη μεσσηνιακή κουζίνα σε νέα γαστρονομικά ύψη.

Οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, ανέφεραν σχετικά: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά».

Η Costa Navarino και το Funky Gourmet, με κοινή φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα και αισθητική της γεύσης και της φιλοξενίας, μοιράζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό την πραγματοποίηση του καλοκαιρινού Pop-Up του εστιατορίου.

Οι επισκέπτες του Navarino Dunes στην Costa Navarino, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 21 χώρους εστιάσης, συναντώντας ελληνικές, μεσογειακές και διεθνείς κουζίνες, σε συνδυασμό με τα αγνά συστατικά που καλλιεργούνται στους λαχανόκηπους των εστιατορίων και με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες της Costa Navarino.

Πληροφορίες

Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.