Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:44

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η επικείμενη ανακοίνωση του συμβούλου της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας (επελέγη όπως αναμενόταν η Citigroup http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/17/1167233.htm ) και η φημολογία περί εισόδου ξένων επενδυτών στο μ/κ της Marfin FG (σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/17/1167365.htm ) αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον καταλυτικό τραπεζικό κλάδο χθες.

»Το ενδιαφέρον σήμερα αναμένεται να εστιασθεί στην προσπάθεια κατάκτησης υψηλότερων επιπέδων από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και στη μετακύλιση θέσεων στην αγορά παραγώγων σε εσωτερικό και εξωτερικό (triple witching), με τις πιθανότητες να γείρουν υπέρ της κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Σημείο αναφοράς από τεχνικής απόψεως για τον FTSE/ASE-20 θα είναι η αντίσταση των 2.260 μονάδων».

Euroxx: «Με εντυπωσιακή άνοδο και χθες για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν μικτές τάσεις με μικρές μεταβολές για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες, αντίθετα στην Ασία ο Nikkei ενισχύθηκε σημαντικά. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα διατηρήσει την καλή της εικόνα, αλλά με ηπιότερους ρυθμούς».