Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 17:49

Χ.Α.: Εγκρίσεις - επιβολή προστίμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα:

· Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας EFG Eurobank Properties AEAΠ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των μετοχών στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

· Tην επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία ΑΡΤΙΟΝ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

· Tην επιβολή προστίμου ύψους 21.000 ευρώ στην εταιρία ΖΕΥΣ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

· Tην επιβολή προστίμου ύψους 70.000 ευρώ στην εταιρία ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ως καθολικής διαδόχου της SINGULAR A.E. για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που αφορά τη χρήση αντληθέντων κεφαλαίων από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η SINGULAR Α.Ε. το 1999.

· Tην επιβολή προστίμου ύψους 35.000 ευρώ στην εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕΔΑΚ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων που ισχύουν για τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων κεφαλαίων και για τοποθετήσεις σε μη εισηγμένες μετοχές από αμοιβαίο κεφάλαιο διαχείρισης διαθεσίμων.

· Tην επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην εταιρία ΑCTIVE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ για υπέρβαση των επενδυτικών ορίων που ισχύουν για τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων κεφαλαίων

· Την απαγόρευση λειτουργίας της ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕΛΔΕ επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για το επενδυτικό κοινό.

· Την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην κα. Ασημίνα Κυριακοπούλου διότι παρείχε παρανόμως την επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

· Το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρία ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ.

· Την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων από την EFG EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε :

· Για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑΒΕΕ από την ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΒΕ.