Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 19:48

Σε υψηλά έξι μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε υψηλά εξαμήνου αναρριχήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αγνοούν τις αποθαρρυντικές επιδόσεις της οικονομίας, τις πολιτικές προκλήσεις και τα καμπανάκια για επιβράδυνση. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινήθηκε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας με κέρδη 0,35% και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.

Σε υψηλά εξαμήνου αναρριχήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αγνοούν τις αποθαρρυντικές επιδόσεις της οικονομίας, τις πολιτικές προκλήσεις και τα καμπανάκια για επιβράδυνση. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινήθηκε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας με κέρδη 0,35% και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο. Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων και τραπεζών βρέθηκαν στο επίκεντρο, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη.

Μεταξύ των χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου, ξεχώρισε ο FTSE 100 του Λονδίνου με άνοδο 1,01% και τον δείκτη σε υψηλά εξαμήνου, καθώς οι μετοχές των εταιρειών του εξαγωγικού κλάδου επωφελήθηκαν της αδύναμης στερλίνας, που υποχωρεί εξαιτίας των ανησυχιών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ενισχυμένος 0,62% και ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού σημείωσε άνοδο 0,33%. Θετικό πρόσημο και στη Μαδρίτη, με τον ΙΒΕΧ να ενισχύεται 0,23%.