Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 14:32

Ανάκληση οχημάτων Νissan και Renault

Στην ανάκληση οχημάτων από την ελληνική αγορά, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν, προχωρούν οι επίσημοι αντιπρόσωποι Nissan και Renault.

Η επίσημη αντιπρόσωπος της Nissan στη χώρα μας ενημέρωσε τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης για την έναρξη των ακόλουθων ανακλήσεων κατά την περίοδο Μάρτιος έως Μάιος 2006:

- Φορτηγά Nissan D40: H ανάκληση περιλαμβάνει 1.163 οχήματα, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα, λόγω μη σωστής τοποθέτησης του κάτω μέρους του άξονα του τιμονιού στο σύστημα διεύθυνσης, να εμφανιστεί μείωση της κατευθυντικότητας του αυτοκινήτου. Η ανάκληση θα γίνει μέσα στο Μάρτιο 2006.

- Επιβατικά αυτοκίνητα Nissan Pathfinder R51: Η ανάκληση αφορά 148 οχήματα. Το πρόβλημα είναι ίδιο με της προηγούμενης κατηγορίας και θα γίνει επίσης μέσα στο Μάρτιο.

- Επιβατικά Nissan X-Trail T130: Η ανάκληση περιλαμβάνει 4.210 οχήματα διότι υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας πλήρωσης του ρεζερβουάρ να οξειδωθεί στο σημείο που στηρίζεται από το μπρακέτο, με αποτέλεσμα να τρυπήσει. Η ανάκληση θα γίνει το Μάιο.

Όσον αφορά τη Renault, η ανάκληση αφορά το μοντέλο Scenic και συγκεκριμένα 3.940 οχήματα, στα οποία πρέπει να γίνει έλεγχος στη βίδα στερέωσης της υποδοχής πόρπης των δύο πίσω πλαϊνών ζωνών ασφαλείας.