Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2006 17:10

Χριστοδουλάκης: Επί ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα χώρα ισότιμη στην Ε.Ε., με το σπαθί της στην ΟΝΕ

«Οι κυβερνήσεις Σημίτη με το έργο που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές, έβαλαν την Ελλάδα στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων με ισότιμο και έγκαιρο τρόπο. Η Ελλάδα ξέφυγε από τη βαλκανική μιζέρια στην οποία την είχε εγκαταλείψει η Νέα Δημοκρατία το 1993, όταν η χώρα μας ήταν μέρος του προβλήματος κάθε αναμέτρησης και κάθε εμπλοκής που παρουσιαζόταν και ήταν ουραγός της Ευρώπης, και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έγινε μια χώρα ισότιμη μπαίνοντας στην ΟΝΕ με το σπαθί της».

Αυτό υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησής του με ξενοδόχους του νομού Χανίων.

«Τις ίδιες διαπιστώσεις», τόνισε, «είχε κάνει και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών πριν οι κομματικές σκοπιμότητες, η εμπάθεια και αυτό το μένος απαξίωσης και απόρριψης του παρελθόντος, τον οδηγήσει στην απογραφή, την δήθεν απογραφή, στη σκηνοθετημένη απογραφή, η οποία δυστυχώς υπονόμευσε και το κύρος της χώρας, αλλά προπαντός υπονόμευσε τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

«Όλη αυτή η λαίλαπα διακηρύξεων, απαιτήσεων συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων μείωσης του κόστους εργασίας, μείωσης των αμοιβών, συρρίκνωσης των εισοδημάτων, έχουν τη ρίζα τους στην απογραφή η οποία έπεσε ως θύελλα για να ξεριζώσει ότι είχε στηθεί, τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Πιστεύω» -κατέληξε- «ότι βλέποντας σήμερα ο πολίτης τις εξελίξεις, και κυρίως ψάχνοντας στην τσέπη του βλέποντας την αγοραστική του δύναμη, μπορεί να καταλάβει ποιοι έστησαν, και τι είδους, πολιτική απάτη τα τελευταία δύο χρόνια».