Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Μαΐου 2001 18:51

OTE: Στην ανάπτυξη ακινήτων με Eλληνική Τεχνοδομική και Ακτωρ

Τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, μέσω της εκμετάλλευσης της σημαντικής ακίνητης περιουσίας του, εγκαινιάζει ο ΟΤΕ με τη συμφωνία που υπέγραψε στις 27/4/01 με τις εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε. και Ακτωρ ΑΤΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις παραπάνω εταιρείες για τη σύσταση κοινής εταιρείας, στην οποία το κάθε μέρος θα συμμετέχει με 33%, και η οποία θα αναλάβει την αξιοποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας του ΟΤΕ στην Παλλήνη Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, το εν λόγω ακίνητο έχει προεπιλεγεί για τη φιλοξενία εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. (Δημοσιογραφικό Χωριό) για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.800 εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ θα είναι δυνατή η περαιτέρω εκμετάλλευσή του μετά το πέρας των Αγώνων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 20 δισ. δρχ.

Οι εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε. και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ θα αναλάβουν την ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση του έργου και εγγυώνται στον ΟΤΕ συνολικό τελικό έσοδο τουλάχιστον 6,35 δισ. δρχ.

Σημειώνεται, ότι οι προαναφερθείσες εταιρείες βρίσκονται ήδη σε διαπραγμάτευση με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004, για την υπαγωγή του εν λόγω ακινήτου στο καθεστώς των Ολυμπιακών Εργων και τον καθορισμό των ειδικότερων όρων συνεργασίας τους.