Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 16:03

Εμπορική: Αναπροσαρμογή επιτοκίων

Την αύξηση των επιτοκίων σε όλους τους καταθετικούς της λογαριασμούς και τη μείωση των σταθερών επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια ανακοίνωσε σήμερα η Emporiki Bank.

Επίσης, καθιερώνει νέο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών με προνομιακό επιτόκιο. Τα νέα επιτόκια θα ισχύουν από 22 Μαρτίου 2006.

Πιο συγκεκριμένα, η αναπροσαρμογή των επιτοκίων στα καταθετικά προϊόντα έχει σαν στόχο τη βελτίωση των αποδόσεων για το λογαριασμό Premium Αποταμιευτικό, για τους Προνομιακούς λογαριασμούς Επιχειρήσεων και Ιδιωτών, καθώς και για τους αντίστοιχους λογαριασμούς Μισθοδοσίας, φθάνοντας έως και 2,70% για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ στην περίπτωση του Salary Plus. Παράλληλα αυξάνει τις αποδόσεις για συγκεκριμένα κλιμάκια των λογαριασμών ταμιευτηρίου και τρεχούμενου.

Στα στεγαστικά δάνεια, μειώνει τα σταθερά επιτόκια των στεγαστικών μέχρι και 1,10% (για τα 15 έτη) δανείων καθώς και των δανείων προστασίας επιτοκίου. Τα δάνεια αυτά έχουν προσαρμοστεί στις σημερινές ανάγκες της αγοράς και προσφέρουν προστασία από 10 έως 30 έτη από τυχόν αυξήσεις του επιτοκίου αναφοράς των δανείων αυτών που είναι το Euribor 3 μηνών. Τα περιθώρια στο επιτόκιο αναφοράς για τα συγκεκριμένα δάνεια διαμορφώνονται σε 2,10% (μειωμένο κατά 0,40%) για διάρκεια αποπληρωμής από 10 έως 20 χρόνια και προστασία έναντι των αυξήσεων του Euribor τριμήνου σε επίπεδα πάνω από 4%.

Αντίστοιχα το νέο περιθώριο για διάρκεια αποπληρωμής από 20 έως 30 χρόνια διαμορφώνεται σε 2,00% (μειωμένο κατά 0,60%) και προσφέρει προστασία έναντι των αυξήσεων του Euribor τριμήνου σε επίπεδα πάνω από 5%. Παράλληλα παρουσιάζει ένα νέο προϊόν με σταθερό επιτόκιο για 25 χρόνια.

Στα προϊόντα καταναλωτικής πίστης η τράπεζα καθιερώνει νέο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών με προνομιακό επιτόκιο 5,9% μέχρι την οριστική εξόφληση του μεταφερόμενου ποσού και διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο των καταναλωτικών δάνειων Cash 4U για τη μεταφορά υπολοίπων δανείων και πιστωτικών καρτών (στο 7,5% για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις). Αντίστοιχα αμετάβλητο διατηρείται στο 2% το περιθώριο για τα δάνεια με εξασφαλίσεις (στο επιτόκιο αναφοράς, Euribor 6 μηνών).

Παράλληλα η Emporiki Bank διατηρεί το Βασικό Επιτόκιο Στεγαστικών Δανείων (ΒΕΣΔ), το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) και το Βασικό Επιτόκιο Δανείων (ΒΕΔ) στα υφιστάμενα επίπεδα, μέχρι 31/03/2006.

Τέλος, τα επιτόκια που συνδέονται με το Βασικό Επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναπροσαρμόζονται κατά 0,25% από 01/04/2006.