Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 19:36

Attica Group: Πώληση πλοίων στη Βαλτική θάλασσα έναντι 310 εκατ. ευρώ

Η Attica Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι προέβη σήμερα σε συμφωνία με την AS Tallink Grupp, για την πώληση των πλοίων Superfast VII, Superfast VIII και Superfast IX που δραστηριοποιούνται στη Βαλτική Θάλασσα, έναντι συνολικού τιμήματος 310 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/21/1168439.htm .

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2006 με την έγκρισή της από τις αρμόδιες αλλοδαπές αρχές. Η Attica Group διατηρεί την παρουσία της στη Βαλτική Θάλασσα με τα δύο πλοία RoRo που δραστηριοποιούνται μεταξύ των λιμένων Rostock Γερμανίας και Uusikaupunki Φινλανδίας.

Ο κ. Αλέξανδρος Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, δήλωσε: «Με τη συμφωνία αυτή, η επιτυχημένη δραστηριότητα των πλοίων Superfast που ξεκινήσαμε στη Βαλτική Θάλασσα το Μάιο του 2001 περνάει στην Tallink, η οποία προτίθεται να την αναπτύξει».

Ο κ. Enn Pant, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της AS Tallink Grupp, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς με τη συμφωνία που κάναμε με την Attica Group, που μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη σύνδεση με τη Γερμανία, ως μέρος της επιθετικής μας στρατηγικής».