Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006 19:46

Τσιτουρίδης: Δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στην αγορά εργασίας

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γεύμα που παρέθεσε το Ελληνο-Βρετανικό Επιμελητήριο, ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιονομική προσαρμογή, την επιτυχή πορεία των μεταρρυθμίσεων, την ευελιξία στην εργασία με ασφάλεια και στο ασφαλιστικό. Τόνισε ακόμη την προσπάθεια για νοικοκύρεμα των Ταμείων και την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων (ακίνητης περιουσίας).

«Η κυβέρνησή μας μένει προσηλωμένη στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας πίσω τον κρατικισμό κάποιων και τον ακραίο φιλελευθερισμό άλλων. Τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που είδαμε να αναπτύσσεται στα χρόνια ΠΑΣΟΚ, χωρίς την τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού... Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων... Μεταρρυθμίσεις ερήμην της κοινωνίας δεν νοούνται.

Με το Ν. 3385/2005 ενισχύσαμε την ευελιξία στην αγορά εργασίας και παράλληλα προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να επιτευχθεί αύξηση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων και η καλύτερη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού. Ενισχύουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας όλων των κοινωνικών ομάδων και δημιουργούμε κίνητρα μετατροπής της αδήλωτης σε κανονική απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό η νομοθετική δουλειά μας τελείωσε. Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ούτε να υιοθετήσουμε αυτά που έλεγε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου στο Λαύριο, ούτε αυτά που είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ την περασμένη εβδομάδα. Αλλωστε περίπου ταυτόσημα ήταν.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, κανείς πλέον δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας... Η πρόσκληση προς τα κόμματα και προς τους κοινωνικούς εταίρους είναι να κάνουμε τώρα τη διάγνωση όλοι μαζί. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μην ανταποκριθεί. Οι λύσεις θα αναζητηθούν και θα εξευρεθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Ούτε υπαγορεύονται ούτε επιβάλλονται απ' αυτήν την κυβέρνηση».