Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 08:08

Nissan: «Πολύ καλό» το εξάμηνο της νέας χρήσης

ΠΟΛΥ καλό δεύτερο εξάμηνο τη χρήση που αρχίζει την 1η Απριλίου, ενδέχεται να ανακοινώσει η Nissan Motor Co., η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, καθώς αρχίζει την πώληση τριών από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Carlos Ghosn.

H Nissan θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα μοντέλα της, Altima, Sentra και Infiniti G35 τον επόμενο μήνα στην Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτων στη Ν. Υόρκη, τα οποία σχεδιάζει να πουλήσει στις ΗΠΑ φέτος. Τα τρία μοντέλα, αποτέλεσαν το 41% των συνολικών πωλήσεων της Nissan το 2005 στις ΗΠΑ.

«Θα δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας στα νέα μοντέλα μας στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο της επόμενης οικονομικής χρήσης που αρχίζει την 1η Απριλίου», είπε χθες ο Ghosn μιλώντας στο Τόκυο, χωρίς όμως να πει το πότε τα νέα μοντέλα θα αρχίσουν να πωλούνται.

Τα τρία ανασχεδιασμένα μοντέλα της Nissan, θα βοηθήσουν στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, το οποίο πέρυσι αυξήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ του 6,3% πέρυσι, από 5,8% το 2004, σύμφωνα με την Autodata. Η Nissan, ενδέχεται να πραγματοποιήσει κέρδη ρεκόρ το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, με καθαρά κέρδη περίπου 1% υψηλότερα, στα 517 δισ. γιέν (4,52 δισ. δολ.) και πωλήσεις κατά 4,9% υψηλότερες, στα 9 τρισ. γιέν.

Οι μετοχές της Nissan, σημείωσαν άνοδο για τρίτη ημέρα, σε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ημερών και στα 1.362 γιέν η μία, στις 11 π.μ. κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.