Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 14:31

Microsoft: Επέκταση του κοινωνικού προγράμματος

Επεκτείνεται περαιτέρω το κοινωνικό πρόγραμμα της Microsoft «UP – Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του 4ου Ανοικτού Φόρουμ για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα του Δήμου Αθηναίων, η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2005 μεταξύ της Microsoft Ελλάς και του Κέντρου Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων (ΚΑΕ), επεκτείνεται με την ίδρυση τριών νέων κέντρων επιμόρφωσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Τα τρία αυτά κέντρα έρχονται να προστεθούν στο κέντρο επιμόρφωσης που ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Διαπολιτισμικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί 60 άτομα μέχρι σήμερα.

Στόχος του προγράμματος είναι να επιμορφωθούν αρχικά 400 άτομα μέσα στο 2006, και μακροπρόθεσμα να καλυφθούν οι ανάγκες επιμόρφωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι νέοι, οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών αλλά και οι μετανάστες-πρόσφυγες.

Τα τέσσερα κέντρα εντάσσονται στη συνολικότερη δέσμευση της Microsoft Ελλάς για την ίδρυση και λειτουργία δέκα κέντρων επιμόρφωσης σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2010, όπως αυτή εκφράζεται και στη Στρατηγική Συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα με το Ελληνικό Δημόσιο.

Στόχος του προγράμματος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι η αύξηση των ευκαιριών μάθησης έξω από τα κλασικά και θεσμοθετημένα περιβάλλοντα εκπαίδευσης, εστιάζοντας στην παροχή τεχνολογικών δεξιοτήτων μέσα από τη δημιουργία κοινοτικών κέντρων επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες.