Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2006 17:38

Σφράγιση παράνομου πάρκινγκ στη μαρίνα Ζέας

Με απόφαση του νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα θα σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις του υπαίθριου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων που εκμεταλλευόταν παράνομα η εταιρεία ΟΡΜΟΣ Α.Ε. στην προβλήτα της Μαρίνας Ζέας, απαγορεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την στάθμευση τους στην περιοχή, όπως ορίζει ο νόμος για την μεταολυμπιακή χρήση της Μαρίνας.

Η επίμαχη προβλήτα λειτουργούσε για χρόνια ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης κατά την περίοδο της λειτουργίας των ταχύπλοων, και καταργήθηκε μετά την απομάκρυνση των σκαφών, προκειμένου να λειτουργήσει αποκλειστικά ως χώρος αναψυχής και περιπάτου.

Η σφράγιση του παράνομου πάρκινγκ θα γίνει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθ. 29500/1984 κοινή απόφαση των υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Συγκοινωνιών, μετά την πάροδο ενός μηνός από την επίδοση της απόφασης του νομάρχη, στον εκμεταλλευτή του χώρου.

Ο εκμεταλλευτής υποχρεούται όπως μέσα σε πέντε μέρες από την ημέρα της σφράγισης του χώρου να τοποθετήσει μπροστά στην είσοδο πινακίδα με την ένδειξη «ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΡΧΗ».