Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ τις απώλειες των δύο ημερών οι ασιατικές μετοχές, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές, μετά την έκθεση της κυβέρνησης ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας τις προσδοκίες για υψηλότερα κέρδη των εταιρειών Canon Inc. και Komatsu Ltd.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 14 αγορές στην Ασία, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 128,69 μονάδες, στις 12:37 μ.μ. στο Τόκυο. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, σημείωναν κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα. Οι μετοχές της BHP Billiton στην Αυστραλία, οδήγησαν τις μετοχές των μεταλλουργιών υψηλότερα, μετά την άνοδο των τιμών του ψευδαργύρου και του χαλκού. Στη Ν. Κορέα, οι μετοχές της Kookmin Bank οδήγησαν ανοδικά τις μετοχές των τραπεζών, καθώς εικάζεται ότι περισσότερες εξαγορές θα ανακοινωθούν μετά την επιβεβαίωση της επιλογής του πιο προτιμώμενου πλειοδότη για την Korea Exchange Bank.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία, που αποτελούν το 60% του περιφερειακού δείκτη ώθησαν ανοδικά τον Nikkei 225 σε ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 16.619,29 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,4%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του ψευδαργύρου στο Λονδίνο, κατά 0,9%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,7%, πλησιάζοντας επίπεδα ρεκόρ, μετά την μείωση των παγκοσμίων αποθεμάτων του μετάλλου.