Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2006 09:46

Παρέμβαση Τσιτουρίδη για τη σύμβαση ζητεί η ΟΤΟΕ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σ. Τσιτουρίδη, για τη σύγκληση Τριμερούς Συνάντησης τις προσεχείς ημέρες, με τις τράπεζες, θα ζητήσει η ΟΤΟΕ.

Σκοπός είναι να γίνει συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για το θέμα της κλαδικής σύμβασης, αλλά ακόμα και αν αρνηθούν οι τράπεζες -όπως αναμένεται- να υπάρξει μια επικοινωνιακή κίνηση που θα συντηρήσει το θέμα.

Σχετική απόφαση έλαβαν χθες τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, δίνοντας, παράλληλα, εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Γραμματεία να προκηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση, ανάλογα με τις εξελίξεις και την πορεία των πραγμάτων και να συγκαλέσει τα Νομαρχιακά Παραρτήματα για ενημέρωση στις 17 Απριλίου στην Αθήνα με παράλληλη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ εκτίμησε ότι είναι ανάγκη να ενταθεί η συνδικαλιστική και πολιτική πίεση στις τράπεζες και την κυβέρνηση προκειμένου να προωθηθούν οι θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Στην κατεύθυνση αυτή το Γενικό Συμβούλιο, πέρα από την παρέμβαση του υπουργού Απασχόλησης και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων, αποφάσισε:

* Να αρχίσει αμέσως μια διαδικασία συλλογής υπογραφών, για τη στήριξη και την αναγνώριση του «αγώνα» των εργαζόμενων στις τράπεζες σε δύο κατευθύνσεις:

α) από τους εργαζόμενους στις τράπεζες

β) από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με παράλληλη οργάνωση σε Αθήνα και περιφέρεια.

* Να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν σε βάθος τα στοιχεία των κερδών των τραπεζών.

Στο πλαίσιο των επαφών και συζητήσεων με τα πολιτικά κόμματα, ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης η συνάντηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λ. Ζαγορίτη, με την ΟΤΟΕ.