Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 16:15

Τσιτουρίδης: «Η κυβέρνηση ούτε αιφνιδίασε, ούτε αιφνιδιάζει»

«Δεν καταθέσαμε απολύτως τίποτα νύχτα. Από τα μέσα Φεβρουαρίου είχαμε αναγγείλει την πρόθεση της κυβέρνησης δια τροπολογίας να προχωρήσει στην αυτονόητη εφαρμογή της νομοθεσίας η οποία υπάρχει από το 1992, από το 2002, από το 2005 που αφορά σε θέματα του ασφαλιστικού των Τραπεζών. ¶ρα λοιπόν, πρώτον η Κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, κατά την προσέλευσή του στο συνέδριο του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α (Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Απασχόλησης) «Δήμητρα».

«Δεύτερον –τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης- η κυβέρνηση αυτονοήτως εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δε θίγεται από την παρούσα τροπολογία. Με την παρούσα τροπολογία ρυθμίζονται υποχρεώσεις Ταμείων προς ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία επικουρικής ασφάλισης, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη τήρηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων. Ό,τι άλλο λέγεται ή ακούγεται είναι προφανώς απ’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή».

Ο υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση εγγυάται τα κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων σε τράπεζες των οποίων τα Ταμεία ήταν ελλειμματικά, με την καταβολή των συντάξεων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), τα οποία και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Κράτους».

«Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι την απόπειρα παραπλάνησης των εργαζομένων στις Τράπεζες. Η κυβέρνηση ούτε αιφνιδίασε, ούτε αιφνιδιάζει. Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια. Η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στην πορεία των μεταρρυθμίσεων», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτουρίδης.